Gyakori kérdések

Gyakori kérdések a mensutrációs fehérnemű használatával kapcsolatban

 

Ha nem találtad meg a kérdésedre a választ, keress minket bátran!

1. Miben más a Mensibugyi, mint egy normál fehérnemű?

Minden Mensibugyi két speciális betét réteget tartalmaz, melyek teljesen magukba szívják és benntartják a nedvességet. Így észre sem veszed, hogy rajtad van, és extra hosszan bírja.

1. Külső színes, légáteresztő réteg
2. Nedvességzáró réteg
3. Speciális nedvességmegtartó réteg
4. Belső fekete pamutréteg

 

2. Nem kényelmetlen, hogy napközben a munkahelyemen is cserélnem kell?

Hidd el, nem kell. Ha megtaláltad a számodra megfelelő erősségű alsóneműnket, akkor az ki kell, hogy bírjon napi 8-10 órát, tehát egész nap nem kell a cserével foglalkoznod.

 

3. Én szeretem gyakran cserélni a betétet, mert félek a fertőzésektől. Ezt is pár óránként cserélnem kell?

Menstruációs fehérneműnk egy speciális nedvességmegtartó réteget tartalmaz, mely ezüstionok hozzáadásával készült. Ezáltal semlegesíti a kellemetlen szagokat, antibakteriális és gombaölő hatású. Így elegendő akkor cserélni, amikor már megtelt a betét.

 

4. Elég drága egy ilyen speciális bugyi, mikor jön vissza az ára?

Igaz, hogy kezdetben nagyobb befektetést jelent, olyan, mintha csak megvennéd a következő 2-3 évre egyben a betétet. Az is sok lenne, nem? Hosszútávra kiszámolva nem kerül többe, mintha betétet használnál, a környezetet viszont kíméled vele. A bugyi általánosságban addig bírja, amíg szét nem nyűvöd, ez változó lehet attól függően, hogy hány bugyit rotálsz.

 

5. Azonnal ki kell mosnom a piszkos bugyit?

Levételkor elég csap alatt kicsit kinyomkodni, majd mehet a többi szennyes közé. Nem kell azonnal kimosni, bevárhatod vele a többi szennyest. Amikor amúgy is mosnád, bedobod a többi ruhád közé, nem fogja össze a ruhákat. Az az egy fontos, hogy öblítés előtt vedd ki a mosógépből és szárítógépezni sem szabad, mert az csökkenti a nedvszívó réteg élettartalmát.

 

6. Mi lesz, ha átázik, és nincs nálam tartalék?

Ilyentől nem kell félned. Minden bugyink tartalmaz egy nedvességzáró réteget kívülről, így még ha kicsit elszámolod magad, akkor sem fog átázni. 

 

7. Van enyhe, közepes, extra... melyiket válasszam? 

Ez nagyban függ a menstruációd erősségétől, egyszerűen kiszámolhatod, számodra melyik a megfelelő. Az enyhe 1 általános szárnyasbetét/tampon nedvszívó képességével ér fel. A közepes 2 betéttel, az extra pedig 4 betéttel. 

A legtöbb nő számára a közepes végigbírja az egész napot, a menstruáció elején-végén pedig az enyhe is elegendő.

 

8. Extra erős a menstruációm, nekem is megfelelő lehet a mosható tisztasági fehérnemű?

Extra változatunkat kifejezetten azoknak fejlesztettük ki, akik átlagon felüli vérzéssel rendelkeznek. Ez a típusú menstruációs bugyink 25ml vért képes magában tartani, ez nagyjából 4 szárnyas betét nedvszívó képességének felel meg. 

 

9. Inkontinencia esetén is használhatom?

Igen, nyugodtan. 

 

10. A mérettáblázatban nem találok olyan méretet, ami számomra megfelelő. Akkor én nem rendelhetek tőletek?

Mivel a mensutrációs alsóneműinket mi magunk varrjuk, így egyedi megrendelést is tudunk teljesíteni. Keress minket bátran: mérd körben magad a derekadnál és a csípődnél, így meg tudjuk varrni a számodra megfelelő méretet.

 

11. Szülés után sem szeretnék eldobható betétet vagy pelenkát használni, jó ilyenkor is a Mensibugyi?

Igen, nyugodtan. Szülés után sajnos nagyon-nagyon sok betétre lesz szükséged, ami helyett szuper megoldás a Mensibugyi. Hidd el, nemcsak környezetkímélőbb, hanem sokkal kényelmesebb megoldás is. Nem kell félni attól, hogy elcsúszik vagy átázik, mint az ilyenkor használatos betét.

 

12. Éjszaka is használhatom?

Igen, éjszaka is helyettesítheted vele az eldobható betétet.